Annonce

Annonce

Forsiden på rapporten Fra Foder til Føde II

Inge Lis og Aage Dissing ærgrer sig over, at de ikke satte ord på deres holdning til 'Fra Foder til Føde II', da de deltog i Økologisk Landsforenings generalforsamling d. 2. marts. Illustration: Økologisk Landsforening m.fl.

'Fra Foder til Føde II' viser, hvordan vi kan styre mod en smuk og bæredygtig fremtid

DEBAT: Det er på tide, at vi sammen går ind i debatten med vores vision for, hvordan vores land skal gå foran og inspirere os selv og andre til at skabe en sund og smuk verden, skriver Inge Lis og Aage Dissing.

Af: Inge Lis og Aage Dissing, pensionerede landmænd

Først tak for et par givtige dage sammen i Økologisk Landsforening med mange gode snakke i fællesskabet!

Vi har efterfølgende ærgret os over, at vi ikke tog ordet i forsamlingen angående rapporten 'Fra Foder til Føde II'. Vi gør det så nu.

Vi jublede over, at vores foreningen er modig og sætter ord på – i samarbejde med kolleger i andre grønne og fremsynede foreninger - hvordan vi skal styre mod en sund, bæredygtig og smuk fremtid.

Det er nemlig på tide, at vi sammen går ind i debatten med vores vision for, hvordan vores land skal gå foran og inspirere os selv og andre til at skabe en sund og smuk verden. Det indebærer nemlig, at vores landskab skal ændres i en økologisk bæredygtig og fremtidssikker retning.

Vi skal med andre ord tænke, planlægge og arbejde hen imod et landskab og landbrug, der sikrer en sund og smuk fremtid for vore børn, børnebørn og oldebørn.

Det bliver sikkert et langt sejt træk, og vi glæder os til at følge og være med i den udvikling!

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Der er ingen grund til at bruge syntetiske pesticider

Danmark kan helt uden brug af pesticider producere mad til mindst lige så mange mennesker som i dag og samtidig stille 680.000 nye ha til rådighed for græsset natur og skov.

29-04-2024 3 minutter Debat,   Pesticider

Økologi er en drivkraft i udviklingen af et bæredygtigt fødevaresystem

DEBAT: Med et økologisk landbrug bliver klimabelastningen i dansk landbrug mindre, drikkevandet er ikke længere i risiko for at blive forurenet med sprøjtegifte, risikoen for antibiotikaresistens vil falde dramatisk, og de vilde plante- og dyrearter, som landbruget skal dele arealer med, vil få bedre muligheder.

26-04-2024 6 minutter Debat

Økologiske arealer og økologiske idealer

LEDER: I stedet for at måle landmænds dygtighed i, hvem der kan producere billigst, eller priskrige på billig rødkål og flæskesteg til jul, skal vores målestok være produktion af næringsrige, højværdiprodukter.

26-04-2024 3 minutter Leder,   Økologisk Landsforening